8 Nisan 2015 Çarşamba

SEVİM İNALTONG, ESER VE BİYOGRAFİ

TÜRK ressam, 1934 yılında İzmir'de doğdu. Rembrandt ve Vermer'in eserlerinden etkilendi. "O an"ı tuvale aktarma içgüdüleriyle resme başladı. Bolu'da ressam Mehmet Yücetürk'ten yaptığı tabloların eleştirilerini aldı. 1962' de Ankara'da Saip Tuna'nın ders verdiği K.T.Y.Ö okulu son sınıf atölyesinde çalıştı.

1962-69 yılları arasında Türk Amerikan Derneği Güzel Sanatlar atölyesinde Lütfü Günay, Orhan Kılıç, Refik Epikman'dan resim dersleri aldı. 1967-73 yılları arası her yıl yapılan Devlet Resim Heykel sergilerine katıldı. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar derneği üyesidir.

1971' de TRT Kültür Sanat Bilim ödülleri sergisine, 1973' de TC 50. yıl kutlama faaliyetine bağlı Başbakanlık Kültür Müsteşarlığı Resim Heykel sergisine, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği dahil birçok karma sergiye katıldı.

1974' de Fransa, Clermont Ferrand'da, Uluslararası Kadın Sanat Kültür Federasyonu sergisinde Grup ödülü ile, bir tablosuna verilen Federasyon Ödülünü aldı. Sevim İnaltong'un; İstanbul Resim Heykel müzesinde, Dışişleri Kültür Dairesi'nde, Pekin Türk Büyükelçiliği'nde, yerli-yabancı diplomatik misyonda, Türkiye, İtalya, İsveç, Hollanda'da özel koleksiyonlarda, İş Bankası ve Halkbank'ta eserleri vardır. Kendi kendini yetiştirmiş bir ressam olan Sevim İnaltong'un eserlerinde "Dışavurumcu" bir anlatım gözlenmektedir.

Sevim İnaltong - Çiçekler   64 x 49 cm